AMBALAJ RETURNABIL R-CREATE – sansa unui comert online mai sustenabil

Waste-free packaging solution

R-CREATE lanseaza primul serviciu de packaging-as-a service din Romania, un produs inovativ de economie circulara, destinat impachetarii si livrarilor online.

In Romania se folosesc zilnic 500.000 de ambalaje din plastic de unica folosinta sau din carton pentru expedieri online. In plus, numai pentru cartonul destinat ambalarilor pentru e-commerce sunt taiati peste 250.000 copaci anual.

Impactul asupra mediului este imens, avand in vedere ca Romania nu are un sistem de reciclare bine pus la punct: majoritatea acestor materiale sfarsesc prin incinerare, contribuind la poluarea aerului prin emisii de CO2 si alte gaze.

Utilizarea ambalajului R-Create duce la diminuarea semnificativă a cantităţii de ambalaje de unică folosinţă şi a poluării. Produsele comandate online sunt livrate clientului de către curier în ambalajul lor primar şi sigilate în ambalajul returnabil R-CREATE. Clientul desigilează, preia produsul şi înmânează ambalajul returnabil R-CREATE curierului. Astfel, ambalajul reintră în circuitul de livrare şi prin procedura standard de retur, poate fi refolosit chiar şi de peste 20 de ori. La finalul ciclului de viaţă al fiecărui ambalaj, R-CREATE asigură colectarea şi reciclarea lui