Sustainable fashion, eco-fashion, green fashion. Ai auzit de multe ori aceste denumiri, dar știi exact la ce se referă? Ce înseamnă BRAND SUSTENABIL în fashion?
Teoretic, toate descriu un concept sinonim cu eforturile de a reduce impactul asupra mediului și a promova etica și responsabilitatea socială în toate aspectele unui business de fashion.

Moda sustenabilă pune accent pe

 • materiale naturale și organice, produse fără substanțe toxice
 • producție responsabilă:
  • low waste
  • consum minim de energie
  • surse regenerabile
  • procese cât mai prietenoase cu mediul
 • etica muncii
  • salarii corespunzătoare pe tot lanțul de aprovizionare și condiții sigure de muncă
 • reducere consumului excesiv
  • circularitate, produse durabile
Moda sustenabilă poate ajunge la noi în diverse forme, iar brandurile sustenabile pot fi identificate după zonele de interes pe care le promovează.

ECO-FRIENDLY. Branduri cu practici de mediu intensive, care folosesc materiale cu impact minim, organice, certificate. Au lanțuri de aprovizionare transparente și proceduri clare de reducere a impactului asupra mediului. Descoperă branduri precum Brava Fabrics, Womsh etc.

CIRCULARE. Branduri care au investit încă de la începuturi în design circular și au misiunea de a reduce considerabil risipa și deșeurile. Oferă consumatorilor componenta de întreținere, recondiționare și reciclare. Descoperă branduri precum InfinitDenim, Vesicapiscis, MUD Jeans.

ZERO WASTE. Branduri care au pierderi minime, de la design, la producție, la finalul duratei de viață a unui produs. Descoperă branduri precum InfinitDenim

UPCYCLING & RECYCLING. Branduri cu misiuni de extindere a duratei de viață a produselor. Recondiționare, transformare creativă, repunere în circuit a materialelor deja existente. Descoperă branduri precum Salty Bag, Indosole, Zouri etc.

ETICE & FAIRTRADE. Branduri care prioritizează respectul față de oameni. Folosesc surse certificate, au transparență pe tot lanțul de producție, consum redus de resurse. Oferă condiții umane și sigure de muncă. DEscoperă branduri precum Sandqvist, Living Crafts, Dedicated

MATERIALE NATURALE. Branduri care folosesc exclusiv materiale naturale, biodegradabil, non-toxice, cu impact mic asupra mediului. Descoperă branduri precum Armedangels, Thinking MU, Woron.

Orice ai alege, are o însemnătate uriașă în complexa ecuație a crizei climatice, în care industria textilă are un aport uriaș. Pentru tine ce însemnă brand sustenabil în fashion?
YKO-YKO
Wearing & Awaring