Știai că unele branduri sustenabile își construiesc colecțiile pentru sezoanele reci pe principiul LAYERING? Dar ce legătură există între layering și sustenabilitate?
Layering
Pe scurt, înseamnă să porți mai multe piese vestimentare una peste cealaltă.
Există și niște reguli, desigur:
- Începi cu un top subțire, în culori neutre, dintr-un material natural, care permite pielii să respire.
- Adaugi un nou strat, de preferat de o altă textură / țesătură – un pulover sau un cardigan, o piesă mai specială, care să dea unicitate ținutei.
- Completezi look-ul cu o jachetă, un sacou, uni sau cu printuri îndrăznețe, dacă ai “ochi” și curaj.
Țesăturile groase din BUMBAC ORGANIC combinate cu rochii sau fuste fluide, jachete din denim și sacouri te vor ajuta să faci tranziția între sezonul cald și cel rece.
Sustenabilitatea se traduce în acest caz, dincolo de materialul în sine, în multitudinea de ținute pe care le poți crea din câteva piese de calitate, bine alese.
Ce legătură există între layering și sustenabilitate?
Optimizare
Branduri sustenabile produc piese ce pot fi folosite pe parcursul întregului an – ex.tricouri – dacă sunt combinate corespunzător temperaturilor de afară, dar și stilului personal.
Funcționalitate
Fiecare strat are rolul său, atât estetic, cât și funcțional – lasă pielea să respire, captează căldura, te protejează de umiditate.
Use What You Have
Un astfel de concept îți va permite să îți construiești ținute din ceea ce ai deja în garderobă. Ai nevoie doar de timp și inspirație să testezi mai multe variante. Sau poate de sfatul unui stilist care cu asta se ocupă.