Știai că unele branduri sustenabile își construiesc colecțiile pentru sezoanele reci pe principiul LAYERING? Dar ce legătură există între layering și sustenabilitate?

Layering

Pe scurt, înseamnă să porți mai multe piese vestimentare una peste cealaltă. 

Există și niște reguli, desigur:

  1. Începi cu un top subțire, în culori neutre, dintr-un material natural, care permite pielii să respire.
  2. Adaugi un nou strat, de preferat de o altă textură / țesătură – un pulover sau un cardigan, o piesă mai specială, care să dea unicitate ținutei.
  3. Completezi look-ul cu o jachetă, un sacou, uni sau cu printuri îndrăznețe, dacă ai “ochi” și curaj.

Țesăturile groase din BUMBAC ORGANIC combinate cu rochii sau fuste fluide, jachete din denim și sacouri te vor ajuta să faci tranziția între sezonul cald și cel rece.

Sustenabilitatea se traduce în acest caz, dincolo de materialul în sine, în multitudinea de ținute pe care le poți crea din câteva piese de calitate, bine alese.

Bluză tricotată fără mâneci din bumbac organic de la SKFK
Bluză tricotată fără mâneci din bumbac organic de la SKFK
Rochie tricotată din bumbac organic de la Armedangels

Ce legătură există între layering și sustenabilitate?

Optimizare

Branduri sustenabile produc piese ce pot fi folosite pe parcursul întregului an – ex.tricouri – dacă sunt combinate corespunzător temperaturilor de afară, dar și stilului personal. 

Funcționalitate

Fiecare strat are rolul său, atât estetic, cât și funcțional – lasă pielea să respire, captează căldura, te protejează de umiditate.

Use What You Have

Un astfel de concept îți va permite să îți construiești ținute din ceea ce ai deja în garderobă. Ai nevoie doar de timp și inspirație să testezi mai multe variante. Sau poate de sfatul unui stilist care cu asta se ocupă. 

YKO-YKO
Wearing & Awaring