Evenimentele pre-owned & pre-loved fashion sunt o ocazie extraordinară de a descoperi piese vestimentare spectaculoase. Dar și de a face shopping într-un mod (mai) sustenabil. Shop My Selection se va desfășura sâmbătă, 18 martie la Mezanin și aduce împreună un mix de personalități, stiluri, garderobe și povești care vor completa perfect o sesiune inspirată de shopping sustenabil de primăvară.

Între orele 11:00-18:00 cei interesați au ocazia să descopere oamenii și poveștile din spatele hainelor și accesoriilor pre-owned aflate la vânzare.

Evenimentul este curatoriat de Anca Ungureanu și Claudia Chirilescu și va include și o secțiune de talks despre stil personal, thrifting, minimalism.

Printre invitații la acest eveniment se numără:

 • Irina Marinescu, de la Babaluna Store, magazin cu haine și obiecte vintage atent alese
 • Amalia Săftoiu, creatorul brandului Ami Amalia 
 • Mirela Bucovicean, Fondatorul magazinului Molecule F
 • Corina Năduh, de la brandul românesc de pantofi Smiling Shoes
 • Dresingz Store cu o selecție atent selectată de Ovidiu Buta și Alexandru Abagiu

Află mai multe despre eveniment pe profilul de Instagram Shop my Selection.

Credit Photo: Instagram Shop My Selection

A prelungi viața hainelor și accesoriilor prin reparații și o îngrijire corespunzătoare, a cumpără second-hand, vintage, toate reduc substanțial amprenta de carbon, consumul de resurse și impactul asupra mediului.

Alte două evenimente, cu același specific, care urmează să se desfășoare în București sunt:

 • CHILIPIR – Vintage & Second hand Fair, pe 19 martie (12:00-20:00), la Carolia Social House
 • V for VINTAGE – Vintage & Pre-Loved, pe 25-26 martie la Galeria Galateca (11:00-19:00)

Un raport al Parlamentului European subliniază câteva cifre îngrijorătoare:

 1. consumul de haine pe cap pe persoană a crescut cu 40% între 1996 și 2012 (*)
 2. conform estimărilor, în 2020 cetățenii europeni au cumpărat 6.6 milioane tone de textile – haine, pantofi, textile pentru casă (**)
 3. mai puțin de jumătate dintre hainele folosite sunt colectate pentru a fi reciclate sau reutilizate
 4. European Environment Agency estimează că aproximativ 80% din impactul asupra mediului pe care îl au textilele este legat în mod direct de etapa de producție (***)

Alege să reutilizezi ceea ce ai sau să vinzi, dăruiești, să schimbi sau să donezi piesele vestimentare și pantofii în stare bună. Cineva, cu siguranță, le va oferi o nouă casă și va duce povestea mai departe. Evenimentul pre-owned & pre-loved de la Mezanin este o dovadă în plus că grija față de haine și față de mediu nu mai sunt doar teme abstracte. Au o aplicabilitate în viața fiecăruia și a face ceva în acest sens este la îndemâna tuturor.

YKO-YKO

Wearing & Awaring