Selecția ORGANIC din catalogul de Crăciun Simply Sustainable te invită să descoperi un mix de produse organice realizate cu cea mai mare grijă, fără substanțe chimice sau pesticide nocive. Ce conține selecția ORGANIC Simply Sustainable?

De la vinuri bio la fulare din lână organică, această selecție promovează un stil de viață armonios, cu respect pentru resursele neprețuite ale planetei.

Vin alb Gewurztraminer, certificat BIO
de la crama Lechburg, din Lechința, Transilvania.

Gewurztraminer este un soi cu origini vechi. A fost denumit după localitatea Tramin din provincia autonomă Tirolul de Sud, din nordul Italiei. Acest soi de strugure este cultivat și în Lechința de mulți ani.

Pentru acest vin strugurii sunt recoltați manual, desciorchinați și fermentați în vase de beton cu temperatură controlată. Vinul este apoi maturat în cisterne de beton între 5 și 7 zile. Se ține în contact cu drojdiile rămase de la fermentare și este amestecat prin batonaj pentru a dezvolta arome complexe.

  • ASPECTGalben-pai, cu reflexii aurii.
  • MIROSUn soi adaptat bine la terroir-ul românesc, dar și exotic prin construcția sa genetică. Oferă note de scorțișoară, trandafir, cuișoare și coajă de portocală.
  • GUST: Pe papile își face o introducere generoasă, fructată și condimentată, cu aciditate generoasă și scurtă.
  • ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu pește, crustacee, preparate din bucătăria asiatică. Potrivit, însă și pentru brânzeturi de capră, pui cu sos curry și ștrudel cu mere.* (Sursă: beicevrei.ro)
Voucher pentru coș de legume bio
de la Bio&Co

Bio&Co este un proiect al Ateliere Fără Frontiere, o asociație română non-profit, care creează locuri de muncă pentru persoane dezavantajate, în vederea pregătirii lor pentru reintegrarea pe piața convențională a muncii.

Misiunea Bio&co: luptă împotriva excluziunii, marginalizării și discriminărilor, pentru integrarea socială și profesională a celor mai defavorizați, luptă împotriva risipei și poluării, pentru o gestiune responsabilă a deșeurilor și protecția mediului, promovarea solidarității și responsabilității pentru o dezvoltare durabilă

Cea mai nouă întreprindere socială Bio&co are ca activitate producția de legume bio și reducerea risipei și poluării prin colectarea deșeurilor organice și compostarea lor, transformându-le în fertilizant pentru agricultura BIO.

 

Fructe de Aronia Bio glazurate cu ciocolată
provenite de pe plantația ecologică Aronia din Charlottenburg, județul Timiș

Fructe de aronia 100% naturale și ecologice, infuzate în suc de măr și glazurate în ciocolată neagră.Nu conțin arome, coloranţi sau conservanţi.

Fular din bumbac organic și lână organică
de la brandul sustenabil Living Crafts, din Germania

LIVING CRAFTS a fost fondat în 1985, fiind una dintre mărcile definitorii din industrie. E un brand care și-a început călătoria într-un garaj, în micul oraș bavarez Selbitz, producând șosete organice, ca să devină astăzi unul dintre cei mai relevanți furnizori de textile eco-friendly.

Sunt certificați GOTS, fac parte din FairWearFoundation și au primit certificarea “carbon-neutral company” de la “ClimatePartner”, în 2020.

LIVING CRAFTS își propune să ofere alternative sustenabile pentru consumatori, pentru mediu și pentru oamenii lucrează în industria textilă.

Sperăm să te inspire în alegerile tale!

Te invităm să afli mai multe și despre selecțiile RE-RE-RE, PEOPLE & PLANET și ONE GIFT THAT KEEPS ON GIVING.

YKO-YKO
Wearing & Awaring