Descoperă selecția noastră PEOPLE AND PLANET, care pune laolaltă artiști locali, design românesc și afaceri sociale. Fiecare achiziție din acest mix contribuie la crearea de oportunități și promovarea unei lumi mai incluzive și mai echitabile. Ce conține selecția PEOPLE AND PLANET Simply Sustainable?

Fular de la bunica

un proiect al Asocației Niciodată Singur

Campania „Fularul de la Bunica” a debutat în anul 2016, după un model promovat în Barcelona de către Amics de la Gent Gran. „Fularul de la Bunica”  înseamnă fulare împletite cu dragoste de către bunicii singuri și izolați ai României.

Campania vine în sprijinul acestora și le oferă bucuria șezătorilor de tricotat. În cadrul acestora își valorifică atât talentul, cât și experiența. Într-o atmosferă de poveste, împreună cu tinerii voluntari din asociație, bunicii sunt din nou utili. Fularele sunt unicat și lucrate hand-made din lână naturală.

Banii strânși sunt investiți în programele pentru sprijinul vârstnicilor săraci și izolați, derulate de asociație. (sursa: Asociația Niciodată Singur)

Lumânare din ceară naturală de soia, în recipient reutilizabil

de la Odyssee Candles

Toate lumânările Odyssee sunt sunt mixate, turnate, testate și ambalate chiar în atelierul lor din strada Silvestru 63. Sunt produse manual, din ceară naturală, în loturi mici, obținând astfel cel mai bun control asupra calității produsului finit. Lumânările Odyssee degajă parfum până la ultima licărire a fitilului, pe tot parcursul timpului de ardere, fară să emane fum sau arderi toxice.

Totodată, Odyssee colectează resturi de ceară de orice fel de la clienții lor, o triază, o amestecă cu ceară naturală pentru a o transforma în minunate lumânări-figurină sustenabile. (sursa: Odyssee Candles)

Cești pentru espresso din gresie ceramică

imprimate 3D în atelierul F O R DESIGN din Timisoara

F O R este un colectiv de arhitecți care au decis să își dezvolte afacerea dincolo de limitele convenționale ale profesiei, prin servicii și produse menite să încurajeze inovarea. Parte din această ambiție este FOR Design, studioul de design de produs care își propune ca, prin obiectul cotidian, să genereze sens și valoare durabilă. FOR Design se concentrează pe tratarea atipică a materialelor și combinația de mijloace-cunoștințe ce duc la crearea unor obiecte de o eleganță necomplicată. (sursa: F O R DESIGN)

Prin dezvoltarea unor produse ceramice utile și de calitate, cu design și fabricație locală, F O R își propune să crească disponibilitatea produselor de consum eficiente și durabile.

F O R e o întreprindere socială, iar produsele lor sunt centrate pe nevoilor persoanelor cu deficiențe de vedere și realizate de angajați provenind din rândul grupurilor vulnerabile din județul Timiș.

Sacoșă reutilizabilă din bumbac

de la Bine Boutique (Crucea Roșie) 

Sacoșă textilă personalizată cu desenul lui Dan Perjovschi pe una dintre fețe și sigla Bine Boutique pe cealaltă față. Sacoșa este realizată de „Atelierul de pânză”, un proiect de antreprenoriat social al Asociației ViitorPlus.

Bine Boutique este primul magazin caritabil al Crucii Roșii Române. Misiunea Bine Boutique este de a schimba imaginea pe care oamenii o au despre utilizarea și reciclarea materialelor textile.

La Bine Boutique, hainele donate se bucură de o nouă viață. Înainte de a ajunge pe umerașe, hainele trec printr-un proces de sortare și igienizare cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii. Hainele care „nu trec testul” sunt reinventate și modificate pentru a nu ajunge la groapa de gunoi, iar hainele în stare bună pornesc în căutarea unui nou cămin. 

Fie că vorbim despre donarea hainelor către beneficiarii sociali și persoanele sinistrate sau despre valorificarea lor pentru alte cauze caritabile, Bine Boutique face BINE, cu impact major social si asupra mediuluu.

Art Print 30×40

cu elemente culese din natură de Liana Popa, artist local (avetisiperoz.ro) 

“Am învățat atâtea făcând planșe cu elemente vii, dar cel mai mult îmi place să mă las trasă de mânecă de natură, să mă opresc un pic din goana zilnică și să privesc în jur, pentru a vedea cu adevărat lucrurile la care mă uit. Și ce sper este să reușesc să dau mai departe ceva din toate acestea.” (Liana Popa)

Prin seria de planșe #AranjateDeLiana, artista își propune să ne facă mai conștienți de relația noastră cu natura înconjurătoarte și să ne ajute să ne reconectăm la elementele ei unice, pentru un stil de viață less is more. 

Blogul ei, avetisiperoz.ro, care a împlinit 10 ani, e un manifest despre minimalism și sustenabilitate, dar și un spațiu artistic, în care veți găsi toate creațiile Lianei, într-o prezentare unică.

Sperăm să te inspire în alegerile tale și te invităm să afli mai multe și despre selecțiile RE-RE-RE, ORGANIC și ONE GIFT THAT KEEPS ON GIVING.

YKO-YKO
Wearing & Awaring