YKO-YKO se alătură celor peste 250 de organizații din Europa – școli și universități, asociații de business, ONG-uri, organizații guvernamentale – în promovarea acțiunilor de protecție a mediului, cu ocazia EU Green Week. Săptămâna Verde este principalul eveniment al Uniunii Europene dedicat politicilor de mediu și se desfășoară, anul acesta, între 3 și 11 iunie. YKO-YKO organizează în acest an în București un Eveniment Partener EU Green Week.

Ediția GREEN WEEK 2023 celebrează The European Year of Skill și are ca focus principal tema competențelor. Acestea sunt tehnici și abilități care, odată învățate, pot fi aplicate în viața de zi cu zi pentru un viitor mai sustenabil.

Evenimente Partener EU Green Week

MENDING – artă și tehnică în moda circulară este evenimentul YKO-YKO validat ca eveniment partener EU Green Week.

Obiective
  • Promovarea circularității în modă
  • Readucerea în atenție a unor abilitați pierdute – coasere și reparare manuală a pieselor vestimentare pentru a prelungi durata lor de viață și a le da o nouă valoare
  • Creșterea interesului noilor generații pentru abilități de lucru manual și cunoștințe pentru un viitor durabil

Termenul de Mending e folosit, în limba engleză, pentru a exprima tehnica, dar și arta, de a repara un obiect cu scopul de a-l păstra în circuit, uneori cu o valoare mai mare decat cea pe care a avut-o inițial.

Evenimentul va acoperi atât latura artistică a conceptului de Mending, printr-o expoziție de piese-unicat, cât și abilitatea practică, ca tehnică de modă circulară.

Parteneri:

UNArte București
Promenada Mall
Environ
Fashion Revolution Romania
Bine Boutique
ALTRNTV
ByAdinaCasas
RetusArt