Behind the Brand – Salty Bag. Acesta este printre primele branduri care și-au făcut loc în colecția sustenabilă YKO-YKO. Ne-a inspirat efortul lor de a da o nouă viață unor materiale prețioase prin însăși călătoria lor în timp.  

Din iubire pentru mare și din pasiune pentru ambarcațiunile emblematice ale Greciei, Salty Bag și-a propus să creeze colecții de genți reciclabile cu impact minim asupra mediului, realizate manual, din materiale premium cu un trecut bogat. Salty Bag duce mai departe aceste povești prin genți durabile, care pot fi folosite ani în șir și pot fi reutilizate la finalul vieții lor.

Upcycling

Așa se numește tehnica prin care Salty Bag dă o nouă viață materialelor provenite de la ambarcațiuni care și-au încheiat călătoriile pe mare,  de la kite-uri sau parașute scoase din uz. Transformate, aceste materiale duc mai departe întreaga lor istorie, iar fiecare geantă care le poartă  devine o poveste în sine.

Pânza velierelor e un material extrem de rezistent la uzură. Chiar și după ce și-a încheiat ciclul de viață, această țesătură își păstrează proprietățile naturale – rezistența și durabilitatea.

Așa s-au născut gențile upcycled Salty Bag. Din vele care au trecut testul timpului și al mărilor pe care le-au străbătut în lung și în lat. Ele au devenit acum accesoriile ideale pentru tot atât de multe calatorii.

Behind the Brand – Salty Bag

  • Sunt produse manual în Grecia, prin metode tradiționale de prelucrare a velelor premium. 
  • Sunt piese unice, fiecare poartă amprenta multor ani de calatorii pe mare (toate detaliile despre velierele refolosite în producție sunt expuse pe site-ul Salty Bag.
  • Pot ajunge la tine cu diverse urme pe material, mici pete, cusaturi sau texturi neuniforme. Iți vor aminti de povestea unică a fiecărui velier care a avut șansa la o noua viață.
  • Sunt complet reutilizabile dupa ce și-au atins punctul maxim de uzură. Gențile pot fi returnate în centrul de colectare YKO-YKO, iar ele vor ajunge înapoi la Salty Bag, pentru a fi transformate în piese noi. Pentru fiecare retur al unei genti uzate, vei primi un voucher de discount de 30% pentru următoarea piesă Salty Bag cumpărată de pe site.
  • Sunt vegan friendly. Salty Bag folosește doar piele vegetală, pe bază de plante, în compoziția unor modele de genți.

Let’s make sustainable fashion collaborative! 

Salty Bag, welcome to the YKO-YKO tribe!

Vezi selecția de produse Salty Bag/ YKO-YKO.