BRAVA provine din latinescul “pravus”. Denotă curaj, putere și un instinct feroce. Aceste atribute se regăsesc întocmai în povestea brandului Brava Fabrics și în misiunea sa.

Brava își propune să readucă onestitatea, respectul și transparența în industria fashionului. Și mizeaza pe un viitor al modei mai sustenabil și mai etic, în care nimeni nu are de suferit.

Pentru Brava Fabrics, moda înseamnă mai mult decât trenduri sau “acele” piese pe care le vedem în colecțiile sezoniere ale giganților industriei. Brandul își afirmă identitatea prin haine și accesorii atemporale, durabile, de purtat și prețuit ani la rând.

Toate colecțiile Brava Fabrics sunt produse din materiale certificate, de înaltă calitate, în perfectă armonie cu oamenii, animalele și natura înconjurătoare. Aceasta este, în fapt, contribuția brandului la o lume mai bună pentru generațiile viitoare.

Povestea brandului Brava Fabrics

#wearebrava

Acesta nu este doar un slogan. E chiar angajamentul familiei Brava de a deveni un business sustenabil în absolut toate privințele. De peste 6 ani, eforturile individuale și colective ale membrilor echipei Brava Fabrics se reflectă în:

  • Transparența tot mai mare asupra lanțului de producție

Fiecare colecție este dezvoltată și produsă în Europa – în Spania și Portugalia – alături de echipe alese cu atenție și cu care Brava are relații strânse încă de la începuturile sale. Ca exemplu, își cunosc personal toți croitorii care le transformă ideile în realitate și îi vizitează cu regularitate.

  • Condiții de muncă etice, sigure și sănătoase

Într-o lume dominată de fast-fashion, de producție (în conditii inumane, de multe ori) și consum exagerate, Brava asigură un mediu de lucru legal, corect remunerat, sigur și etic pentru toți angajații și partenerii săi. Și, foarte important, transparență în fiecare etapă a lanțului de producție.

  • Materiale, produse și ambalaje din ce în ce mai sustenabile și mai inovatoare

În povestea brandului Brava Fabrics, natura materialelor este de o importanța majoră. Pentru a crea haine și accesorii prietenoase și responsabile cu mediul înconjurător, materialele cu care lucrează sunt fie naturale, fie provenite din surse regenerabile sau reciclate: bumbac organic, lână reciclată, viscoză ECOVERO™ sau poliester reciclat. 

Povestea Brandului Brava Fabrics

Fun Fact

Inclusiv nasturii sunt aleși pentru a reduce cât mai mult impactul produselor asupra mediului. Brava foloseste nasturi Corozo, proveniți din nucile palmierilor Tagua, care cresc în pădurile ecuatoriale. Din nuci recoltate natural, după coacere și cădere, nu prin intervenții abuzive sau defrișări. Denumiți și “fildeș vegetal”, aceștia sunt extrem de rezistenți la uzură, 100% naturali, non-toxici și biodegradabili, ideali pentru a fi folosiți în producția de textile sustenabile.

Ambalajele Sustenabile Brava

  • carton reciclat și reciclabil pentru cutii, umerașe și etichete
  • folii de protecție biodegradabile, compostabile, plastic-free, realizate din amidon de porumb

Respectul și grija pe care Brava le investește în a da viață unor haine în perfectă aromonie cu tot ce ne înconjoară ne fac să-i urmărim mereu cu toată admirația. Suntem mandri să-i avem parteneri și le urăm mult succes în călătoria lor spre culmile mai înalte ale sustenabilității.

Brava Fabrics, welcome to the YKO-YKO tribe!

Vezi aici selecția de produse Brava Fabrics.