Un brand de streetwear prietenos cu mediul înconjurător. Așa ar putea fi prezentat, pe scurt, Dedicated, un brand suedez cu un design contemporan, lansat în 2006. Principalul mesaj sub care își prezintă Dedicated hainele este, pe cât de simplu, pe atât de important „Support your local planet”.

Construit în jurul valorilor de transparență, onestitate, brandul creează haine sustenabile, dar în același timp fun. Au un design modern și sunt făcute cu grijă pentru oameni și planetă.

Every brand has a choice, and our choice is to be kind.

(Dedicated, brand cool de streetwear din Suedia)

Materiale

Dedicated utilizează, încă de la lansarea din 2006, exclusiv bumbac organic certificat GOTS. Bumbacul organic este obținut fără substanțe chimice periculoase, cu o cantitate de apă mai mică decât bumbacul convențional. Emite cu aproximativ 50% mai puțin dioxid de carbon. 

Un alt material utilizat de Dedicated este poliesterul reciclat, obținut din deșeuri post-consum. Prin faptul că utilizează 100% poliester reciclat, brandul ajută la reducerea consumului de plastic (virgin) în industria de fashion. Pentru obținerea poliesterului reciclat se consumă cu 35% mai puțină apă, 59% mai puțină energie, iar emisiile de CO2 sunt cu 32% mai mici.

Un alt material utilizat în colecțiile Dedicated este TENCEL Lyocell, un material prietenos cu mediul,  semi-sintetic, obținut din celuloză din surse controlate.  Este rezistent, lasă pielea să respire și este deosebit de moale și plăcut la atingere.

Garderobă prietenoasă cu mediul

De la articole de bază, precum tricouri simple din bumbac organic, boxeri, la piese mai speciale, precum costume de baie, șorturi de baie, cămăși, pulovere, bluze, chiar geci de iarnă. Dedicated oferă alternative stylish și sustenabile pentru toate aceste nevoi. 

Parteneriatele  de lungă durată, cu furnizori certificați, care respectă aceleași valori cu cele ale brandului stau la baza lanțului de producție prin care Dedicated reușește să producă haine prietenoase cu oamenii și planeta. 

 

 

 

 

 

 

Certificări

Certificările reprezintă o caracteristică importantă a brandului Dedicated. Faptul că misiunea brandului este validată de organizații externe oferă un plus de încredere, reprezintă o garanție a respectării angajamentului pe care brandul și l-a luat. 

Dedicated, este mai mult decât un simplu brand cool de streetwear din Suedia, este un reper în materie de sustenabilitate. În prezent, Dedicated este certificat de Fair Trade, GOTS și PETA

Fair Trade – este o certificare care garantează că fermierii implicați în creșterea bumbacului sunt protejați, plătiți corect, iar comunitățile în care ei își desfășoară activitatea se dezvoltă sănătos.

GOTS (Global Organic Textile Standard) – cea mai importantă certificare în domeniul textilelor organice, garantează că bumbacul utilizat nu conține substanțe periculoase și nu este amestecat cu bumbac din alte surse. GOTS urmărește și respectarea condițiilor de muncă în fabricile certificate.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) – toate materialele utilizate de Dedicated sunt exclusiv vegane (plant-based, reciclate)

GRS (Global Recycling Standard) – acest standard urmărește să stabilească condițiile pe care trebuie să le îndeplinească produsele realizate din materiale reciclate. Acest standard se poate aplica doar produselor care au cel puțin 20% material reciclat în compoziție.

Alte două certificări pe care furnizorii Dedicated le au, care garantează condiții corecte de muncă (salarizare, asigurări medicale, condiții sigure în spațiul de lucru etc) sunt SA8000 și WRAP (o certificare utilizată exclusiv în industria textilă).

Dedicated a fost unul dintre cele mai mari branduri care s-au alăturat YKO-YKO, încă de la început. Designul cool, urban al hainelor, misiunea brandului și transparența cu care comunică din ce, unde și cum sunt făcute produsele lor, au fost indicatori ai faptului că împărtășim aceleași valori.

Dedicated, welcome to the YKO-YKO tribe!