Atunci când este cald, căci este dificil să mai vorbim doar despre anotimpuri, confortul pe care îl avem în hainele noastre devine extraordinar de important. Dacă iarna un strat în plus mai rezolva o parte din disconfort, când este cald sau umiditatea este ridicată, chiar și un singur strat poate fi problematic. Care sunt cele mai bune materiale pentru hainele de vară?

Pentru unii dintre noi, INUL este singura opțiune.

  • țesătură naturală, rezistentă, absoarbe apa, se usucă repede.
  • În plus, îți oferă acel look relaxat, natural, cu vibe de vacanță.

O altă opțiune, la fel de eficientă, dar pe care o vei găsi mai rar, CÂNEPA.

    • Materialul respiră și este plăcut de purtat vara, este hipoalergenic, nu irită pielea. Devine mai moale și mai plăcut după mai multe spălari și purtări. Citește mai multe despre proprietățile acestui material aici.

Pentru piesele cu wow effect, o ținută mai elegantă, sau piese basic premium, MĂTASEA nu dezamăgește niciodată.

Fină, versatilă, rezistentă, absoarbe umiditate până la 30-40% din greutatea sa, este o alternativă excelentă atât pe timpul verii – răcorește – cât și iarnă – ține de cald. Citește mai multe despre proprietățile acestui material aici.

Colecțiile Spring-Summer 2023

Dar dacă vei da o tură prin magazinele mari de fashion vei descoperi că, cele mai multe piese din sezonul primăvară-vară nu sunt realizate din in, cânepă sau mătase. Desigur, le vei găsi și pe acestea, în amestecuri cu alte fibre, dar prea puțin. Țesăturile predominante sunt din poliester, viscoza, bumbac și amestecuri (poliester-bumbac, in-bumbac, viscoză-bumbac etc).

Read The Label

Înainte de următoarea sesiune de shopping, fie că te pregătești pentru o destinație caldă sau faci un upgrade garderobei de sezon, verifică materialul din care este făcută piesa pe care ți-o dorești. READ THE LABEL ar trebui să devină un obicei, nu o excepție.

Poliesterul este încântător pentru ochi în sezonul cald. Cu imprimeurile realizate atât de bine pe acest tip de material, prin faptul că nu se sifonează și prin omniprezență, devine, de multe ori, prima alegere și pentru garderoba de vară. Dar trebuie să vedem și dincolo de aceste aspecte și să înțelegem nevoile pe care pielea le are în timpul sezonului cald.

Cele mai bune materiale pentru hainele de vară sunt cele în care te simți bine, arăți bine și nu îți afectează cu nimic funcționarea normală a corpului.

  • Alege să investești în țesăturile naturale – de preferat organice sau certificate (bumbac, in, cânepă) pentru a limita cantitatea de pesticide și substanțe chimice cu care intră pielea ta în contact.
  • Alege piese vestimentare din mătasea obșinută din surse transparente, dacă nu ai optat pentru o garderobă vegană.
  • O alternativă semi-sintetică este viscoza Tencel/ Lyocell. Aceasta este o alternativă modernă, sustenabilă, obținută din lemn de eucalipt, despre care poți afla mai multe din materialul Viscoza – Mătasea Sintetică.

Summer is a state of mind!
YKO-YKO
Wearing & Awaring